Man zwaargewond bij schietincident; verdachte opgepakt

Bij een schietincident, woensdagavond in een woning aan de Willem de Zwijgerweg in Best, raakte een 53-jarige man uit Best zwaar gewond. Hij werd afgevoerd naar een ziekenhuis en is inmiddels buiten levensgevaar. De bewoner van de woning is aangehouden en zit vast.

Politie en ambulance werden rond kwart over elf gealarmeerd over het schietincident en spoedden zich naar het betreffende appartementencomplex. Ze troffen het slachtoffer zwaar gewond aan en hij werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. De aangetroffen situatie en de omstandigheden in de woning waren voldoende aanleiding om de bewoner aan te houden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident.

Een woordvoerder van de politie: "We namen een vuurwapen in beslag waarvan we onderzoeken of dit bij het incident gebruikt is. De aangehouden bewoner wordt uitgebreid gehoord en we doen verder onderzoek naar de achtergrond. Daarvoor gaan we in elk geval de betreffende woning doorzoeken en houden we een buurtonderzoek."