Red Hot Chili Peppers en Post Malone naar Pinkpop 2020

Niemand minder dan Red Hot Chili Peppers en Post Malone maken hun opwachting op de 51e editie van Pinkpop. En ook Disturbed, KEANE, Deftones en Zara Larsson reizen in juni af naar Limburg. Pinkpop 2020 vindt plaats op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 juni op Megaland in Landgraaf en nooit eerder startte de kaartverkoop van het festival zo vroeg. Kaarten voor Pinkpop 2020 zijn te koop vanaf zaterdag 23 november om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en Buro Pinkpop. De ticketprijzen blijven hetzelfde als in 2019: weekendkaarten incl. camping kosten € 230 (incl. € 10 servicekosten) en voor een dagkaart betaal je € 110 (incl. € 10 servicekosten).

Het was een bewogen jaar voor Red Hot Chili Peppers. Van een tribute voor de slachtoffers van de branden in Californië, ging het via een optreden met Post Malone op de Grammy Awards-avond naar shows in Australië, Tasmanië, Abu Dhabi en bij de Piramides van Gizeh in Egypte. Ook wordt er nog uitgekeken naar zowel een docu als een nieuw studio-album. En als klap op de vuurpijl staan Anthony, Flea, Chad en Josh op Pinkpop, als headliner op vrijdag 19 juni. Ook eerder genoemde Post Malone staat dit jaar op Pinkpop. De biografie van deze rapper, zanger, songschrijver en producer, geboren als Austin Richard Post, staat bol van de records (78,7 miljoen albumstreams op Spotify voor Beerbongs & Bentleys op de dag van release in april 2018, bijvoorbeeld) en samenwerkingen met o.a. 50 Cent, Young Thug, Kanye West, Justin Bieber, Travis Scott, Ozzy Osbourne en dus Red Hot Chili Peppers. Met zijn veelzijdige benadering en in Nederland vanaf het begin bijgestaan door platenlabel Top Notch, trekt hij alle mogelijke genres zijn belevingswereld in en daarmee is Post Malone een van de ijkpunten van de Amerikaanse popmuziek van nu. Post Malone is de headliner voor Pinkpop-zaterdag.

Op het meest recente album Evolution uit 2018 klinkt Disturbed toegankelijker dan ooit. De vette riffs en meeslepende grooves leverde de rockband uit Chicago sinds de oprichting in 1996 ruim zestien miljoen verkochte platen op, een fanatieke aanhang en optredens op vele grote metal festivals wereldwijd. Nooit eerder stond Disturbed echter op Pinkpop, maar daar komt in 2020 eindelijk verandering in! En ook de Zweedse Zara Larsson maakt in juni haar solo-debuut op Pinkpop. De zangeres combineert als geen ander r&b en dance stijlen met pakkende popmelodieën. Sinds haar doorbraak in 2015 met Lush Life volgden de hits elkaar in hoog tempo op, tot aan het gloednieuwe Invisible aan toe, dat begin november verscheen als deel van de soundtrack van Netflix-animatiefilm Klaus. Reken maar dat haar optreden leidt tot blije gezichten in Landgraaf. Zo ook als het op Pinkpop de beurt is aan KEANE. In september verscheen album Cause and Effect en KEANE lijkt herboren. Dat zanger Tom Chaplin in 2013 aankondigde dat zijn band er voorlopig even een punt achter zette, kon niemand hem kwalijk nemen. Het waren stormachtige jaren geweest, van het instant succes van Somewhere Only We Know in 2004 tot en met de Afrojack-remix van Sovereign Light Café in 2012.

Dat de break bijna zes jaar zou duren, dat had geen fan echter verwacht. Welkom terug dus en reken op een set vol meezingers! Tot slot kunnen we ook de terugkeer van Deftones naar Landgraaf aankondigen. Ooit waren ze een van de smaakmakers van wat nu metal werd genoemd. Als iets deze band uit de Californische hoofdstad Sacramento echter kenmerkt, is het dat ze met hun albums en hun vele tournees stoïcijns hun eigen weg hebben bewandeld. Tijdens Dia de los Deftones, hun eigen festival in San Diego begin november, vertelde zanger Chino Moreno dat ze enkel nog de zangmelodieën moeten opnemen en het negende Deftones-album dan hopelijk in de eerste helft van 2020 verschijnt. Gevolgd door een optreden op Pinkpop!