Nadal klopt Medvedev in thriller op ATP Finals, Rojer/Tecau pakken eerste zege

Tennisser Rafael Nadal heeft na zijn nederlaag tegen Alexander Zverev zijn eerste zege binnen op de ATP Finals. In de O2 Arena in Londen was de Spaanse wereldranglijstaanvoerder te sterk voor de Russische nummer vier, Daniil Medvedev.

In set één kreeg alleen Medvedev een breakkans, maar Nadal werkte die weg. De tiebreak ging daarna alsnog de kant van de Rus op, waarna Nadal set twee dankzij breaks op 0-0 en 5-3 won. In het derde bedrijf begon Medvedev gelijk met twee breaks en op 5-2 kreeg hij een matchpoint, maar Nadal hield stand, brak terug en deed dat gelijk daarna nog eens. In de tiebreak ging het vervolgens gelijk op, tot Nadal op 5-4 de wedstrijd met een dubbele minibreak besliste: 6-7 (3), 6-3, 7-6 (4).

Zverev kreeg een eerste nederlaag te verwerken en wel tegen de als zesde geplaatste Griek Stefanos Tsitsipas. Die had in de eerste set voldoende aan een break op 4-3, waarna hij set twee opende met een felbevochten overname van Zverev's service. De break op 3-1 bleek de genadeklap en met 6-3, 6-2 pakte Tsitsipas de vrij simpele zege.

In het dubbelspel boekten Jean-Julien Rojer en Horia Tecau hun eerste zege, nadat ze nog verloren van de Duitsers Kevin Krawietz en Andreas Mies. Tegen de nummers één van de wereld won het Nederlands-Roemeense duo een fraaie wedstrijd dan weer wél: Juan Sebastian Cabal en Robert Farah dolven met 6-2, 5-7 [10-8] het onderspit.