Politie schiet persoon neer in Alkmaar Noord

De politie heeft vanmorgen in Alkmaar Noord een persoon neergeschoten. Dat gebeurde aan de Priemstraat, zo meldt de politie op Twitter. 

Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Agenten gingen volgens NH nieuws op een melding af, en voelden zich vervolgens genoodzaakt om hun dienstwapen te gebruiken. 

Het incident werd gezien door leerlingen van basisschool Durv, dat vlak om de hoek zit. Volgens de geruchten zou het gaan om een vrouw met een mes, die even daarvoor een raam zou hebben ingeslagen. De kinderen zouden behoorlijk overstuur zijn volgens een medewerker van de school. Desondanks zijn de lessen gewoon van start gegaan. 

Er gingen meerdere politieauto's op de melding af, ook landde er een traumahelikopter in de buurt. De Rijksrecherche stelt een onderzoek in naar het handelen van de agenten. 

Update 13:15 uur:
Volgens een directe buurman gaat het om een 48-jarige vrouw genaamd Karla, die voortdurend problemen veroorzaakt. "Ze stak me laatst bijna neer met twee grote keukenmessen. We hebben echt honderden meldingen gemaakt bij de woningbouw, politie, GGZ en crisisdienst. Dit had voorkomen kunnen worden." Er zou ook een rechtzaak tegen de vrouw lopen, is te lezen op NH Nieuws. In een e-mail aan de woningcooperatie, die in bezit is van NH Nieuws schrijft deze buurman "We wonen vlak naast een school. Als ze daar nou eens opduikt, met een schaar in haar handen op het schoolplein. Hebben jullie daar weleens over nagedacht?"

De politie wil niets mededelen over de indentiteit van de vrouw, maar agenten lopen in en uit het huis naast het huis van deze persoon, één hoog aan de Elgerweg in Alkmaar.