Van der Poel wil debuut maken in Strade Bianche en Milaan-Sanremo

Het veldritseizoen voor Mathieu van der Poel is pas net begonnen voor de Nederlander. Toch krijgt het wedstrijdprogramma op de weg al enige vorm. Van der Poel wil in maart voor het eerst starten in Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

Als zijn ploeg startrecht krijgt in de Italiaanse wedstrijden wil Van der Poel zijn seizoen graag starten met Strade Bianche gevolgd door Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo. "Dat is wel de bedoeling, we willen dat heel graag met de ploeg", zei Van der Poel aan het tv-programma Peptalk op Ziggo Sport. "We moeten alleen wel een wildcard krijgen, omdat we geen WorldTour-team zijn. Ik hoop wel dat het doorgaat en normaal gezien komen we ook wel in aanmerking voor de wildcard."

Nadat de Italiaanse wedstrijden zijn gedaan zal Van der Poel in het voorjaar ook aan de start komen van ent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en de Brabantse Pijl. De Amstel Gold Race, die hij dit jaar op een fantastische manier won, is nog onzeker. Op het einde van het jaar hoopt hij in de Ronde van Spanje zijn grote ronde debuut te maken, maar dat is nog twijfelachtig, want ook daar is zijn ploeg afhankelijk van een wildcard.