NHL: Hurricanes blazen Senators van het ijs

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie hebben de meeste ploegen inmiddels zo'n achttien wedstrijden gespeeld. Sommigen wat minder, sommigen wat meer, maar het komt erop neer dat we bijna op een kwart van het seizoen zijn. Tijd om er weer eens wat aandacht aan te besteden dus.

Maandagavond stonden maar twee wedstrijden op het programma, waarbij vooral de fans van de Carolina Hurricanes een prima dag hadden. De ploeg ontving de Ottawa Senators en sloot het indrukwekkende duel af met een 8-2 overwinning. De Fin Sebastian Aho was met twee goals lekker op dreef, de dit jaar nieuw bij Carolina spelende Joel Edmundson tekende voor één goal en twee assists.

De Washington Capitals verloren thuis van de Arizona Coyotes, die na 45 seconden in de tweede periode al een 0-3 voorsprong hadden. Dankzij Evgeny Kuznetsov en TJ Oshie kwamen de Capitals echter langszij, maar in de shootouts schoten juist die twee mis, terwijl de Coyotes geen fout maakten: 3-4.

In de Western Conference gaan de St Luis Blues inmiddels aan de leiding met een 12-6 record, voor de Edmonton Oilers (12-7). De Capitals wonnen dertien van hun negentien duels en leiden in de Eastern Conference, waar de New York Islanders met twaalf zeges uit zestien wedstrijden op de tweede plek staan.

Hurricanes - Senators (Bron: YouTube)