Buffels verhuizen van Nijmegen naar Amsterdam

Het Havengebied in Amsterdam krijgt er 48 dieseltreinen bij. De Buffels, zoals ze ook wel genoemd worden, stonden anderhalf jaar lang geparkeerd in Nijmegen. Het Roemeense bedrijf Ferotrans zou de treinen overkopen, maar hadden volgens de NS niet de juiste papieren.

In 2014 en 2017 kocht de Roemeense firma de treinen over van de NS. Afgesproken was dat de treinen in April 2018 opgehaald zouden worden, maar daar heeft Ferotrans zich niet aan gehouden. De NS besloot een rechtszaak aan te spannen. Deze wonnen zij en daarmee kreeg NS de, inmiddels verroeste, treinen weer terug.

ProRail heeft in 2016 aangekondigd dat vanaf oktober 2019 het spoor rondom Nijmegen wordt vernieuwd. Als de treinen er dan nog zouden staan, zou de eigenaar van die treinen een boete krijgen van 1.000 euro per treinstel. Of de NS die boete ook heeft gekregen is niet duidelijk.

Volgens de Gelderlander is het Havengebied een tijdelijke locatie en is het nog niet bekend wat er verder met de treinen gedaan gaat worden. De eerste treinen zijn inmiddels verhuisd naar Amsterdam. De komende twee weken volgt de rest.