FOK! Wat een weer: regen, gevolgd door meer regen

In de noordwestelijke helft is er veel bewolking en komen er talrijke buien voor, aan de kust ook met kans op onweer, hagel en windstoten tot 60 km/u. Elders zijn er brede opklaringen en is het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperatuur komt uit op zo’n 4°C. De wind is zuidwest en matig, aan de kust west tot zuidwest en krachtig tot hard.

Vanochtend komen er in de kustprovincies buien voor, mogelijk met onweer. Deze buien breiden zich in de middag verder landinwaarts uit. In het zuidoosten is er kans op wat buiige regen. In de middag wordt het ongeveer 7°C. De wind is zuidwest en matig, aan de kust krachtig, mogelijk hard.

In de nacht naar woensdag is er vrij veel bewolking en valt er af en toe regen of een bui. Vooral aan de kust is hierbij een kans op onweer. De minimumtemperatuur ligt rond de 4°C. De wind is meest matig uit een westelijke richting, aan zee en boven het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, in het noordwestelijk kustgebied mogelijk hard, 7 Bft.

Woensdag overdag is het wisselend bewolkt en komen er enkele buien voor, mogelijk met onweer. De temperatuur komt in de middag uit op ongeveer 8°C. De wind komt uit het zuidwesten en is matig, in de ochtend aan de kust nog krachtig tot hard. In de loop van de dag neemt de wind van het zuidwesten af. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Haarlem in de zon (Foto: Stephan5)
Er liggen soms prachtige schepen in Haarlem. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.