Uitslag sc Heerenveen - Sparta Rotterdam

Heerenveen heeft de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam gewonnen. Na een tijd met 0-1 te hebben achtergestaan, hielden de Friezen de drie punten toch thuis: 2-1.

Al na een minuut spelen kregen de Friezen ee grote kans. Bart Vriends probeerde de bal terug te spelen op doelman Harush, maar deed dat tekort. De doelman van Sparta kon nog net herstellen voordat Jens Odgaard de 1-0 wist te maken. Een paar minuten daarna dacht Rodney Kongolo alsnog de 1-0 te maken, maar hij maakte hands waardoor de goal werd afgekeurd. Het was Heeenveen die het sterkste was. Sparta leverde de bal te veel in en ook de verdediging liet te wensen over. Tegen de verwachting in kwamen de Rotterdammers in de 26e minuut toch op voorsprong. Lars Veldwijk, die voor het eerst dit seizoen in de basis staat, kopte de bal binnen in het Friese doel. In de 34e minuut een grote kans voor de Friezen. Ricardo van Rhijn haalded uit met links en raakte de kruising van het doel. Ook in het resterende deel van de eerste helft was Heerenveen het meest dreigend, maar gescoord werd er niet.

In de 51e minuut was er wederom een grote kans voor Veldwijk. Hij kwam goed voor keeper Hahn maar zijn kopbal ging nu naast. Een paar minuten later kon Joey Veerman de bal binnenschieten, maar Dirk Abels, verdediger van Sparta, stond in de weg op de lijn. In het vervolg hobbelde het spel heen en weer,maar er was geen sprake van echte kansen. Dat veranderde in de 72e minuut toen Chiderja Ejuke de 1-1 op zijn schoeten had, maar hij de bal naast schoot. Even daana schoot Ejuker wel raak met een boogballetje vanuit een lastige hoek. In de 77e minuut was het bijna 1-2, maar de uithaal van Abdou Harroui belandde op de lat. Aan de andere kant was het (wederom) Ejuke die voor de 2-1 zorgde. Hij schoot de bal door de benen van Ariel Harush door. Vlak voor tijd kregen de Rotterdammers een grote kans op de 2-2. Rayhi kon van dichtbij uithalen, maar doelman Hahn stond precies op de goede plek.