Dierenactiviste belaagt blinden vanwege 'zielige' geleidehond

Eén ding heeft Jonathan Attenborough nooit aan zien komen: dierenrechtenactivisten die blinde mensen verbaal aanvallen vanwege het hebben van geleidehonden, en beweren dat de labradors "in het veld vrij rond moeten rennen".

Jonathan Attenborough, die vijf jaar geleden zijn gezichtsvermogen verloor, vertelde dat hij twee keer verbaal werd aangevallen terwijl hij op stap was met zijn 'constante metgezel' Sam.

"Een incident in een hotelbar in Portsmouth was erg naar," zei de 30-jarige. “Een vrouw benaderde mij en mijn vriend, een andere geleidehondeigenaar, om ons te vertellen dat ze een dierenrechtenactiviste was en dat wij wreed waren. Ze was enorm confronterend en boos en de situatie zorgde ervoor dat we ons erg ongemakkelijk voelden."

"Ik probeerde met haar te praten, maar er was geen doorkomen aan. 'Deze honden, zei ze, zouden daar niet op de vloer van een bar moeten liggen, ze zouden daar buiten in het veld moeten spelen.' Dit was om 1 uur 's nachts."

Alhoewel dit niet de eerste aanvaring was met activisten, was dit absoluut de meest agressieve. 

"Deze honden zijn waarschijnlijk de meest verzorgde honden die je je kunt voorstellen, hun voeding is top, ze hebben eersteklas medische zorg, ze krijgen altijd check-ups, dus voor mij is dat geen argument", voegde Attenborough toe. "Sam is als mijn beste vriend, we gaan overal samen heen, hij is nooit alleen weggegaan en hij is 24/7 bij me, dus ik kan niet begrijpen waar deze agressie vandaan komt."

Morele verantwoording afleggen
Robert Meikle, uit Glasgow, die al ongeveer een jaar een blindengeleidehond heeft gehad, zei dat hij ook geconfronteerd werd met een agressie. "Ik ben benaderd en gevraagd waarom ik het moreel kan verantwoorden om een geleidehond te hebben, en om eerlijk te zijn vind ik het volkomen ongepast dat iemand zich geroepen voelt om zo mensen te benaderen die misschien gehandicapt zijn en een geleidehond hebben."

Sommige dierenrechtenactivisten beweren dat het fokken van hulphonden in plaats van het trainen van honden die in opvangcentra zijn achtergelaten verkeerd is, en dat de honden nooit toestemming hebben gegeven om hulphonden te zijn.

Misschien geeft dat ook een beetje het misvormde wereldbeeld weer van dit soort activisten.