BellatorMMA: agressieve Van Steenis slaat vuisten stuk op Salter

Costello van Steenis is tegen zijn eerste verlies opgelopen in zijn nog jonge carrière bij MMA-organisatie Bellator. Tegenstander John Salter kreeg met twee gewonnen ronden de jury aan zijn kant. Troost voor Van Steenis is dat hij Salter voor het eerst de volle vijftien minuten liet vechten voor de overwinning.

Van Steenis (12-2 MMA, 4-1 BMMA), teammaat van MMA-grootheid Gegard Mousasi, ging weer heerlijk agressief van start en het gezicht van Salter (17-4 MMA, 7-1 BMMA) moest de harde beuken van The Spaniard weerloos ondergaan, maar Salter was met zijn gevreesde grondwerk ijzersterk. Al na een minuut had hij de Nederlander op de grond en regende het vuisten op het lichaam van Van Steenis.

De tweede ronde was bijna een kopie van de eerste. Salter die op de grond veel sterker was nadat Van Steenis al vroeg in de ronde Salter wilde neerslaan. Na deze ronde was het duidelijk dat Van Steenis de derde ronde moest knallen om er tenminste nog een 'onbeslist' eruit te kunnen slepen.

Van Steenis had zich beter onder controle in die derde en laatste ronde en dwong Salter in de verdediging. Salter leek al zijn kruit in de eerste twee ronden verschoten te hebben en Van Steenis was heer een meester, zelfs tijdens het grondwerk neemt hij de dominante posities.

Met nog anderhalve minuut te gaan weet Salter dan toch een take-down te maken en zo de punten te scoren die voor hem de partij redt. Een paar seconden voor het einde van het gevecht weet Van Steenis nog op te staan, maar het tij is niet meer te keren voor de jonge Nederlander die zo tegen zijn eerste nederlaag aan liep.

"Ik kon die klappen op een gegeven moment niet meer hebben", aldus de winnaar Salter. "Hij slaat zo enorm hard. Hij verdient alle respect, wat een vechter."

Volledige uitslag Bellator 233 en daarna nog wat hoogtepunten van de avond:
John Salter verslaat Costello van Steenis na jurybesluit (29-28 x3)
Andrew Kapel verslaat Muhammed “King Mo” Lawal na knockout (stoten, ronde 1)
Arlene Blencowe verslaat Leslie Smith na jurybesluit (30-27 x3)
Tyrell Fortune verslaat Azunna Anyanwu na TKO (stoten, ronde 2)
Tyree Fortune verslaat Chuck Campbell na jurybesluit (28-29, 29-28 x2)
Logan Storley verslaat E.J. Brooks na TKO (blessure, ronde 1)
Julius Anglickas verslaat Jordan Young na jurybesluit (30-27 x3)
Amanda Bell verslaat Janay Harding by TKO (stoten, ronde 3)
Kyle Crutchmer verslaat Robert Gidron na jurybesluit (30-27 x3)
Romero Cotton verslaat Jason Perrotta na opgave (blessure, ronde 1)
Christian Edwards verslaat Cesar Bennett na knockout (trap, ronde 1)
Grant Neal verslaat Jimmy Lugo na jurybesluit (30-26 x2, 29-28)