Politie zoekt passagiers lijnbus na ernstig ongeval

In de nacht van vrijdag 8 november op zaterdag 9 november heeft op de kruising van de Admiraal de Ruijterweg en de Jan van Galenstraat in Amsterdam een aanrijding tussen een fietser en een lijnbus plaatsgevonden. Hierbij is de fietser zwaargewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de aanrijding en is op zoek naar (specifieke) getuigen.

Rond 03.00 uur komt de melding binnen dat er een aanrijding is geweest tussen een lijnbus en een fietser op de betreffende kruising. Hulpdiensten snellen zich naar de locatie en daar blijkt de fietser bekneld te zitten onder de bus. Dit slachtoffer kan met behulp van onder andere stapelbare hefkussens door de brandweer worden bevrijd en is daarna direct naar het ziekenhuis overbracht. De 23-jarige vrouw uit Finland is op dat moment zwaargewond, maar wel aanspreekbaar.

De bestuurder van de bus raakte niet gewond bij de aanrijding, hij is door de politie ter plaatse verhoord. De politiie is op zoek naar getuigen van het ongeval. Ook komt ze graag in contact met de passagiers die in de lijnbus zaten. Zij kunnen kunnen conctact opnemen via 0900-8844, 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem of een tip achterlaten op het formulier op de website.