Gevangenisstraffen tussen 5 en 7 jaar na megavangst cocaďne

Gevangenisstraffen van 5 (vijfmaal), 6.5 en 7 jaar met aftrek van het voorarrest. Die heeft de rechtbank Rotterdam vanmiddag opgelegd aan zeven verdachten in een strafzaak die draait om een megavangst cocaïne tussen de bevroren vis. Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) eiste op 15 oktober gevangenisstraffen tussen 6,5 en 10 jaar tegen het zevental.

1125 Kilo cocaïne in een container vol bevroren vis. Die megavangst deden politiemensen juli 2018, nadat zij die partij op het spoor kwamen in de Rotterdamse haven en volgden tot in een loods in Zaandam.

De container met de partij cocaïne, met een straatwaarde van een slordige 22 miljoen euro, kwam uit Ecuador met bestemming Zaandam. De vrachtwagen met de harddrugs en een deklading van bevroren vis (heek) werd geëscorteerd door een Volkswagen Caddy en een Ford Focus.

Aanhoudingen
De politie viel op 20 juli 2018 de opslagloods in Zaandam binnen. De politie hield het verdachte zevental aan, mannen destijds tussen de 28 en 48 jaar. Zes verdachten uit Gorinchem, Tiel, Utrecht, Albanië en de VS werden aangehouden in de loods in Zaandam wegens betrokkenheid bij het ophalen en het uithalen van de drugs. Een toen 48-jarige Hagenaar, verdacht van het innemen van een organisatorische rol, werd in zijn woonplaats aangehouden.

Ook doorzocht de politie de woning van de Hagenaar, zijn bedrijfspanden in Rijswijk en Alphen aan den Rijn en een caravan in Bergambacht. Daar werden ook nog verboden middelen aangetroffen, die mogelijk gebruikt konden worden voor het vervaardigen van xtc.

megavangst cocaïne in container met bevroren vis
megavangst cocaïne in container met bevroren vis