MMA-talent Van Steenis: "Mousasi mag koning zijn"

Nederlands supertalent Costello van Steenis wil vrijdag 8 november tijdens MMA-gala Bellator 223 een duidelijke boodschap afgeven aan alle vechters in zijn gewichtsklasse. Nou, misschien niet alle vechters, op één na dan.


Costello 'The Spaniard' van Steenis (Bron: YouTube/BellatorMMA)

Van Steenis (12-1 MMA, 4-0 BMMA) neemt het vrijdag op tegen de sterke John Salter (16-4 MMA, 6-1 BMMA). Voor Van Steenis is dit gevecht het eerste, eervolle, main event van zijn nog jonge carrière.

Als Van Steenis Salter verslaat, kan hem dat tevens de directe uitdager voor de titel in de middengewichtdivisie maken. Van Steenis is echter niet zo enthousiast over dat idee. Van Steenis, een pupil van voormalig Bellatorkampioen Gegard Mousasi, zegt dat hij een titelgevecht graag wil uitstellen ten faveure van zijn trainingspartner.

"Ik vind dat helemaal niet erg", zo vertelt Van Steenis voorafgaand aan misschien wel het belangrijkste gevecht van zijn carrière. "Gegard is veel langer bezig dan ik. Hij mag eerst. Voorlopig ben ik tevreden met de tweede plek, hij zal toch niet lang meer hebben. Hij is veel ouder dan ik ben en ik heb nog een lange carriére voor de boeg. Ja, laat hem maar koning zijn, dan ben ik de aas in de divisie."

Sommige vechters voelen zich slecht als een teamgenoot de weg naar MMA-goud blokkeert. Sommigen gaan ze in een andere gewichtsklasse vechten om zo hun droom waar te maken. Maar niet Van Steenis. Hij heeft geen haast en zal ook in zijn favoriete 185-ponddivisie blijven vechten zolang Mousasi daar aan de top staat.

"Dat is helemaal geen probleem", zegt Van Steenis. "Als Gegard de kampioensgordel krijgt, vecht ik gewoon met anderen die kans maken op die titel. Ze moeten eerst langs mij heen gaan of zoiets. Ik vind dat helemaal geen probleem. Hoe meer gevechten ik doe, hoe meer contracten ik krijg voor meer gevechten voor Bellator en dat is precies wat ik wil."

Het gevecht tegen Salter belooft veel goeds voor de fans van Van Steenis. 

"Ik denk dat het zeker een gewelddadige oorlog wordt", volgens de Hollander. "Deze kerel zal diep moeten gaan. Hij gaat proberen me op de grond te gooien. Stel je eens voor dat hij me op de grond gooit? Veel mensen onderschatten ons. Ze denken allemaal dat we alleen maar staande vechters zijn. Natuurlijk kan ik goed staand vechten."

"Maar uiteindelijk is dit geen worstelwedstrijd; het is Mixed Martial Arts, MMA, vechten. Breng me naar de vloer, ik zal je daar ook pijn doen. Ik zal weer opstaan en dan moet je je ding opnieuw doen."

Bellator 233 wordt vrijdagavond 8 november (zaterdagnacht NL-tijd) gehouden in het WinStar World Casino in Thackerville, Oklahoma.

Wil je meepraten over Bellator of MMA in het algemeen? Doe dat hier op het FOK! MMA-forum!