IAAF haalt tot onbegrip van Schippers de 200 meter uit programma Diamond League

De internationale atletiekfederatie IAAF heeft het programma van de Diamond League gereduceerd. Uit het programma verdwijnen de 3.000 meter steeplechase, het hink-stap-springen, discuswerpen en de 200 meter sprint. Dat laatste zorgt bij Dafne Schippers voor veel onbegrip.

Door het verdwijnen van de vier onderdelen blijven er bij de mannen en vrouwen twaalf onderdelen over. De IAAF hoopt dat hierdoor een programma van negentig minuten overblijft dat beter geschikt is voor televisie. Uit onderzoek is gebleken dat de 3.000 meter steeplechase, het hink-stap-springen en discuswerpen tot de minst populaire onderdelen behoren.

Overbelasting is een belangrijke reden om de 200 meter uit het programma te halen. Met het oog op de Olympische Spelen is de IAAF bang dat atleten overbelast raken omdat de meesten van hen zowel actief zijn op de 100 en 200 meter.

Overigens verdwijnen de vier onderelen niet helemaal want op selecte evenementen worden ze wel gehouden maar er is geen algemeen klassement.

In een reactie op Twitter reageert Schippers teleurgesteld. “Ik ben verbijsterd. De 200 meter, een van de populairste disciplines, zit niet bij de 24 Diamond League-onderdelen. Serieus?” De Nederlandse won dit jaar de 200 meter op de Diamond League meeting in Oslo.