Sprinter Bennett weg bij wielerploeg BORA-handgrohe

De transfersoap tussen Sam Bennett en zijn huidige werkgever BORA-hansgrohe is ten einde. In onderling overleg is het doorlopende contract ontbonden. De 29-jarige Ier maakt naar alle waarschijnlijkheid de overstap naar Deceuninck–Quick-Step.

In de afgelopen maanden was duidelijk geworden dat Bennett na zes seizoenen weg wilde bij BORA-handgrohe. Volgens de Duitse ploeg had hij echter eerder dit seizoen mondeling toegezegd om zijn contract te verlengen. Nu is de samenwerking dan toch ten einde gekomen en staat Bennett niets meer in de weg om een contract te ondertekenen bij de Belgische formatie Deceuninck–Quick-Step.

“In zes jaar heeft Bennett zich bij BORA-hansgrohe ontwikkeld tot een van de beste sprinters van het peloton. Het werd echter steeds moeilijker om zijn doelen en die van ons op elkaar af te stemmen”, aldus de ploeg in een verklaring.

Bennett won dit seizoen dertien wedstrijden waaronder twee etappes in de Ronde van Spanje, twee etappes in Parijs-Nice en maar liefst drie etappes in de BinckBank Tour. Ook won hij eind juni het nationale kampioenschap van Ierland.