Ferrari voorstander van budgetplafond voor motoren

Ondanks dat Ferrari nog niet helemaal overtuigd is heeft de Italiaanse fabrikant voorlopig ingestemd met de reglementswijzigingen voor 2021. Ferrari is ook voorstander van een budgetplafond voor de motoren.

Ferrari heeft tijdens het FIA World Motor Sport Council geen gebruik gemaakt van hun vetorecht om de reglementswijzigingen voor 2021 weg te stemmen. “Het is waar dat wij voor de plannen hebben gestemd en ons veto dus niet hebben gebruikt. Over het algemeen zijn we dan ook best tevreden met de dingen die zijn voorgesteld”, aldus Louis Camilleri, CEO van Ferrari. “Wat er vlak voor het afgelopen weekend is aangekondigd, is echt pas het begin van een heel proces. De plannen staan allemaal nog in de kinderschoenen, dus de FIA, Formule 1 en teams hebben gezamenlijk nog veel werk te verrichten.”

De motoren zijn momenteel geen onderdeel van de plannen voor het reduceren van de kosten. Ferrari zou dat wel graag zien gebeuren. “Het budgetplafond slaat maar op bepaalde aspecten van de auto. Het beste voorbeeld hiervan is dat de motoren niet onder het voorgestelde budgetplafond vallen. Wij zouden graag zien dat er in de toekomst ook een budgetplafond op motorisch vlak komt.”

Reglementswijzigingen voor 2021 (Bron: Youtube)