Vijf aanhoudingen na de wedstrijd VVV-Venlo - Feyenoord

Zondagmiddag werd in de Koel in Venlo de wedstrijd VVV-Venlo – Feyenoord gespeeld. Zowel tijdens als na de wedstrijd was het onrustig. Enkele bezoekers op de thuistribune zochten zowel tijdens de wedstrijd als na afloop de confrontatie met de Feyenoord aanhang. De mobiele eenheid is ingezet om te voorkomen dat de confrontatie kon plaatsvinden. De politie heeft vijf aanhoudingen verricht.

Het was een groep bezoekers op één van de thuistribunes die voor een groot deel van de ongeregeldheden zorgde. De Venlose supporters werden versterkt door een aantal Engelse en Duitse voetbalfans. De politie heeft vijf mannen aangehouden op verdenking van opruiing en verstoren van de openbare orde. Twee Venlonaren van 27 en 29 jaar oud, een man uit Venray van 45 jaar oud, een Duitser van 20 jaar en een Engelsman van 46 jaar. De verdachten zijn na verhoor op het politiebureau weer in vrijheid gesteld.

Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er door de zogenaamde ‘4hoek’, VVV-Venlo, gemeente Venlo, het Openbaar Ministerie en de politie afspraken gemaakt over de wedstrijd en de manier van optreden bij ongeregeldheden. Roy Hagens, één van de voetbalcoördinatoren van de politie in Venlo: ‘We hebben intensief samengewerkt aan de voorkant en afspraken gemaakt. Dat heeft eraan bijgedragen dat alle supporters zoveel mogelijk op de juiste tribune zaten, uit en thuis. Daarnaast heeft het ertoe geleid dat we bij incidenten snel konden optreden.’