Leclerc over Verstappen: "Ik vind het eerlijk gezegd een grote grap"

Ferrari-coureur Charles Leclerc is niet te spreken over de opmerkingen die Max Verstappen maakte over het vermeende vals spel van het Italiaanse team. Ook teambaas Mattia Binotto is niet gediend van de uitspraken van de Nederlander.

Ferrari werd ervan beticht via een handigheidje meer brandstof naar de motor te kunnen laten stromen. Afgelopen weekend stak de FIA een stokje voor het technische trucje wat de Italianen vermoedelijk gebruikten. Uiteraard zorgde de verhalen over mogelijk vals spel voor scheve gezichten in de paddock.

Zoals te viel verwachten nam Verstappen geen blad voor de mond over dit onderwerp. Voor de Nederlander is er geen twijfel over de schuldvraag voor Ferrari, zeker omdat na het verbod de rode bolides een slechte race reden. "Dat krijg je als je stopt met valsspelen", vertelde de Red Bull-coureur bij Ziggo Sport.

De scherpe uitspraken van de nummer drie van de Grand Prix van de Verenigde Staten vielen niet bepaald in goede aarde bij Leclerc en Binotto. "Ik vind het eerlijk gezegd een grote grap. Hij weet niet eens waar hij het over heeft, hij zit niet in het team. Wij weten precies wat we doen. Ik weet niet waarom hij zich er over uit laat. Hij weet er helemaal niets van", aldus Leclerc.

"Ik hoor en lees dit weekend allerlei berichten over een technische richtlijn en de impact daarvan op onze auto's. Na de race heb ik uitspraken gehoord die naar mijn mening heel teleurstellend zijn", zo vertelde de Ferrari-teambaas.

"Ik geloof dat we gisteren heel dicht bij de pole zaten, net als bij de vorige race in Mexico. Ik denk dat Seb de pole-position had kunnen pakken, maar misschien iets te voorzichtig was in één bocht. Charles daarentegen had door een probleem in de ochtend de derde vrije training moeten overslaan, waarna we de vervangende motor in zijn auto moesten terugschroeven. Ik ben er vrij zeker van dat we de potentie hadden om ook hier de pole-position te scoren, dus ik weet niet wat het probleem is", aldus Binotto zo lezen we op RTLnieuws.nl.

"Kijkende naar de race was de snelheid op het rechte stuk zeker niet ons probleem. Beide rijders hadden daarentegen aan het begin van de race wel duidelijk problemen met de grip van de auto. Na die eerste stint was de snelheid van Charles wel aardig", zo vulde de topman aan.

Binotto was duidelijk over wat hij van de uitspraken van Verstappen vindt. "Dit soort uitspraken zijn totaal verkeerd in deze sport. Het is niet goed voor de sport en ik denk dat iedereen iets voorzichtiger moet zijn met zijn uitspraken."

Leclerc over Verstappen: "Ik vind het eerlijk gezegd een grote grap" (Pro Shots / Action Images)
Leclerc over Verstappen: "Ik vind het eerlijk gezegd een grote grap" (Pro Shots / Action Images)