Bokser 'Canelo' haalt fenomenaal uit en schrijft geschiedenis

In de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas was het zaterdagavond weer eens raak in de bokswereld: een heerlijk gevecht en wel tussen de Mexicaan Saul Canelo Alvarez (52-1, 35 KO's) en de Rus Sergey Krusher Kovalev (34-3, 29 KO's).

Alvarez is oud-wereldkampioen in het superweltergewicht (-69,9kg), regerend wereldkampioen in het middengewicht (-72,6kg) en het supermiddengewicht (-76,2kg) en wordt algemeen gezien als een van 's werelds allerbeste pound-for-pound boksers.

In Vegas deed hij een stapje omhoog naar het lichtzwaargewicht (-79,4kg), waar hij het bij zijn debuut gelijk op zou nemen tegen Kovalev. De Rus is al sinds 2013 de WBO-wereldkampioen, op enkele korte periodes rondom zijn nederlagen na, waarna hij de titel telkens terugpakte.

De heren begonnen vrij tam aan het gevecht en zo kabbelde het eigenlijk ook verder. Kovalev bleef de meest actieve van de twee, Canelo gooide er af en toe een klap tussendoor, maar al met al werd steeds duidelijker dat de Rus de touwtjes in handen leek te hebben.

Het was wachten op de actie van Alvarez, maar die leek maar niet te komen en met nog één minuut in de voorlaatste ronde leek het te laat. Niks was echter minder waar: met een linker bracht hij Kovalev uit het niks aan het wankelen, met een rechter ramde hij hem de touwen in en daarmee was het ineens gedaan.

Alvarez is daarmee de nieuwe wereldkampioen, wat hem de tweede bokser ooit maakt die tegelijkertijd in drie gewichtsklassen wereldkampioen is, na de vooroorlogse Henry Armstrong.

De hoogtepunten van Canelo vs Kovalev (Bron: YouTube)