Baansprinters domineren World Cup met sweep

De slotdag van de eerste World Cup van het seizoen voor de baanwielrenners heeft een heuse Nederlandse sweep opgeleverd. Dat gebeurde uiteraard op de individuele sprint, waar Nederland al enige tijd de toon aangeeft.

Harrie Lavreysen, Jeffrey Hoogland en Mattijs Büchli kwamen de kwalificatie als eerste, tweede en vijfde door, waardoor Büchli een ronde eerder in actie moest komen. De drie werkten zich naar de halve finales, waarin Lavreysen Büchli klopte en Hoogland van de Fransman Sebastien Vigier won.

In de strijd om het brons had Büchli een beslissende heat nodig, maar die won hij wel van Vigier. Europees kampioen Hoogland en wereldkampioen Lavreysen gingen eveneens naar de derde en beslissende heat en daarin pakte Lavreysen, die de eerste nog verloor, alsnog de winst.

Jan Willem van Schip en Yoeri Havik reden de koppelkoers, waarop het podium er niet echt in bleek te zitten. Het duo pakte wel de punten mee, maar kon geen ronde voorsprong nemen en eindigde als zesde. De Denen Lasse Norman Hansen en Michael Morkov pakten de winst, voor de Fransen Bryan Coquard en Benjamin Thoams en Albert Torres/Sebastian Mora uit Spanje.

Wereldkampioene Kirsten Wild had niet echt haar dag op het omnium. Ze begon met een vierde plek op de scratch, maar viel met plek tien op de tempokoers tegen. Een vijfde plaats op de afvalkoers hielp niet echt en in de puntenkoers kon ze er ook niet veel meer van maken. De Amerikaanse Jennifer Valente pakte de winst, voor de Italiaanse Letizia Paternoster en de Britse Laura Kenny.

Op de keirin kwam Laurine van Riessen niet door de herkansingen. Emma Hinze pakte de winst in een fraaie finale, waarin de Duitse het nipt won van Mathilde Gros en Lee Hye-jin. De Française en Zuid-Koreaanse konden met geen mogelijkheid van elkaar gescheiden worden en dus eindigden ze allebei als tweede.