Nederlandse honkbalploeg kansloos onderuit in eerste wedstrijd Premier12

De Nederlandse honkballers zijn de Premier12, het officieuze WK, slecht begonnen. In het Mexicaanse Guadalajara ging Oranje kansloos met 9-0 onderuit tegen de Verenigde Staten.

Team Kingdom of the Netherlands, dat dit toernooi speelt zonder MLB-spelers speelt, begon met Rob Cordemans als startende werper. Het werd geen gelukkige start voor de 45-jarige werper, want bij zijn eerste worp sloeg Drew Waters direct een homerun. Ook in de tweede en derde inning wisten de Amerikanen te scoren, waarna Cordemans bij een 3-0 stand werd vervangen door Lars Huijer.

Huijer kwam de vierde inning probleemloos door, maar in de vijfde inning kwam de 26-jarige reliever in de problemen. Alle honken waren bezet, waarna eerste honkman Robert Dalbec de bal over hekken sloeg, goed voor een grandslam homerun.

Daarna kwamen Diego Markwell, Mike Bolsenbroek en Jim Ploeger nog op de werpersheuvel. De eerste kwamen hun innings goed door, maar in de achtste inning moest Ploeger nog twee runs toestaan na een homerun van Brent Rooker, de vierde van de wedstrijd.

Aanvallend had Nederland geen grip op het werpen van de Amerikanen. Hendrik Clementina en Sharlon Schoop sloegen de enige honkslagen voor de Nederlandse ploeg.

Zondag krijgt het Koninkrijksteam een herkansing. Dan is om 19.00 uur (Nederlandse tijd) de Dominicaanse Republiek de tegenstander.