Grand Prix van MaleisiŽ levert weinig spanning op in MotoGP

Op het circuit van Sepang is de Grand Prix van Maleisië in de MotoGP verreden, de voorlaatste race van het seizoen. Dat leverde helaas niet heel veel spanning op; Maverick Viñales was een klasse apart.

Jack Miller kende een geweldige start en pakte vanaf plek vier de leiding op zijn Ducati, voor Viñales, Andrea Dovizioso, Franco Morbidelli, de geweldig vertrokken Marc Marquez en de matig gestartte polesitter Fabio Quartararo.

Het ging weer eens flink tekeer in de eerste ronde, waarin Viñales de leiding nam. Marquez vertrok na zijn val in de kwalificatie als elfde, maar zat al vol in het achterwiel van Miller, die hij niet veel later passeerde. Dovizioso schoof ook voorbij Miller, die daarna Valentino Rossi en Alex Rins achter zich aan kreeg.

Rossi nam de vierde plek rap over, Miller had na een bijna-valpartij Rins in zijn nek hijgen. Voorin sloeg Viñales een alsmaar groeiend gat naar Marquez, die op zijn beurt ver voor Dovizioso, Rossi en Rins reed. Teamgenoten Morbidelli en Quartararo vochten daarachter om plek zes, tot Quartararo een fout maakte en het duel op moest geven.

Joan Mir reed ondertussen op de achtste stek, Miller was teruggevallen naar plek negen en Johann Zarco schoof rond die posities in duel met Mir onderuit. Viñales werd ondertussen geen moment meer bedreigd, Marquez reed eenzaam naar de tweede stek en Dovizioso hield Rossi en Rins van zich af om het podium zo compleet te maken.