Secondenstrijd om Moto2-titel in Maleisië, Bendsneyder valt

Alex Marquez heeft zich na twee opeenvolgende vierde plekken in het Moto2-kampioenschap (2017 en 2018) dan eindelijk laten kronen tot wereldkampioen. Het jongere broertje van MotoGP-kampioen Marc Marquez had op het circuit van Sepang in Maleisië genoeg aan plek twee.

Brad Binder nam vanaf de derde plek de leiding, voor kampioenschapsleider en polesitter Marquez, die Tetsuta Nagashima en Xaxi Vierge achter zich aan kreeg. De verschillen voorin werden al snel redelijk groot, hoewel Thomas Lüthi zijn titelkansen in leven probeerde te houden in duel met Vierge.

Marquez kreeg na een paar ronden de leiding in de schoot geworpen: Binder maakte een foutje en zag na de Spanjaard ook Nagashima langszij komen, hoewel hij de Japanner snel terugpakte. De aansluiting met Marquez was er al vrij snel weer en hij opende zelfs de aanval, waardoor Nagashima en Lüthi bijna aan konden sluiten.

Niet veel later nam Binder de leiding dan ook weer over, terwijl Lüthi probeerde om bij Marquez te blijven. De drie bleven redelijk dicht bij elkaar, maar een aanval zat er niet meer in en dus reed Marquez naar de wereldtitel. Binder reed naar de winst, Marquez kon zich laten kronen tot wereldkampioen en Lüthi completeerde het podium.

Bo Bendsneyder acteerde wederom in de achterhoede, maar zijn race was al snel voorbij: de Rotterdammer ging onderuit.