Moto3-race Maleisië levert strijd tot laatste ronde op

Op het circuit van Sepang is de zondag van de Grand Prix van Maleisië geopend door de Moto3. Dat leverde een prima race op, zoals wel vaker in de lichtste klasse, waarin het pas in de slotronde werd beslist.

Bij de start pakte Albert Arenas vanaf de vierde plek de leiding, hoewel polesitter Marco Ramirez er snel langszij kwam. Tatsuki Suzuki volgde en ook John McPhee, Darryn Binder, Gabriel Rodrigo en Celestino Vietti volgden. In de eerste ronden werd regelmatig van leiding gewisseld, onder meer Suzuki, Rodriguez, Ramirez en Arenas reden even op kop en Jaume Masia schoof vanaf de allerlaatste plek ondertussen door naar de top-10.

Voor Suzuki, Rodrigo en Alonso Lopez was het na zeven ronden voorbij: leider Rodrigo schoof onderuit, Suzuki reed er vanaf de tweede plek tegenaan en Lopez kon de machine van de Japanner niet meer ontwijken, waardoor de Spanjaard een nare smak maakte. Rookie Vietti nam ondertussen de leiding, kersvers kampioen Lorenzo Dalla Porta kwam ook naar voren en achter Arenas reed Masia inmiddels al op de vierde stek.

In de slotronden werd de kopgroep kleiner, maar er werd wel steeds feller om de posities geknokt, met Dalla Porta, Vietti, Arenas en Masia voorop. Dalla Porta sloot het slipstreamgevecht het slimst af, Sergio Garcia pakte de tweede plek en zijn eerste podium en Masia bekroonde zijn ijzersterke race met een derde plek, mede doordat Arenas vanaf de tweede plek in de laatste bocht onderuit schoof. Ai Ogura werd vierde, voor Vietti, en hield de strijd om de titel 'Rookie of the Year' zo in leven.