Racetalent Munandar (20) overleden na crash op Sepang

Motorcoureur Afridza Munandar is zaterdag overleden. De Indonesiër kwam tijdens race één van het weekeinde in de Asia Talent Cup op het circuit van Sepang ten val en overleed later aan zijn verwondingen, slechts 20 jaren jong.

De Asia Talent Cup rijdt in Maleisië in het bijprogramma van de MotoGP en met nog twee races te gaan, beiden dit weekeinde, stond Munandar op de derde plek in het kampioenschap, met zeker nog kans op de titel. Zaterdag ging het echter fout: halverwege de eerste ronde schoof hij vrij onschuldig onderuit, maar al snel volgde een rode vlag en dus was duidelijk dat er meer aan de hand was.

Niet veel later was op de TV-beelden de - vooral aan de voorkant - zwaarbeschadigde motor van de Japanner Shinji Ogo te zien, waardoor het vermoeden ontstond dat hij vol op Munandar ingereden was. Binnen een kwartier stond er al een traumahelikopter op het circuit, maar motorsportbond FIM bevestigde later op de dag dat de jonge Indonesiër in het ziekenhuis van Kuala Lumpur aan zijn verwondingen is bezweken.

Alle Asia Talent Cup-coureurs kwamen na afloop bijeen om te stemmen over het al dan niet racen op zondag: iedereen stemde vóór het door laten gaan van de race, hoewel Alberto Puig - de baas van het talentenprogramma - wel aangaf dat men alle begrip zou hebben voor coureurs die zich toch nog zouden bedenken.