Uitslag AZ - FC Twente

AZ heeft in de eredivisie geprofiteerd van het gelijkspel eerder vandaag van PSV. De Alkmaarders wonnen met 3-0 van FC Twente en zijn nu de nummer twee in de stand achter Ajax en met twee punten voorsprong op de Eindhovenaren.

Het was AZ dat de wedstrijd aan het begin domineerde. Oussama Idrissi kon bijvoorbeeld door de defensie van de Tukkers soleren, maar zijn schot ging rakelings langs de paal. In de achttiende minuut kreeg Joël Drommel, doelman van FC Twente, rood nadat hij Boadu torpedeerde. Tweede doelman Jorn Brondeel kwam nu het veld op ten koste van Javier Espinoza.

AZ bleef de gevaarlijke ploeg. Idrissi gaf de bal mee aan Wijndal. Hij schoot uit de draai maar zijn schot belandde op de kruising. Op slag van rust scoorde Pantelis Hatzidiakos de verdiende 1-0. De Griek deed dat met een knal van afstand die via de paal in het doel ging.

Net na rust was er een grote kans op de 2-0. Yukinari Sugawara raakte de buitenkant paal na een overstapje van Stengs. In de 54e minuut verdubbelde Dani de Wit  de voorsprong, nadat hij profiteerde van een fout van doelman Brondeel. AZ bleef de gevaarlijkere ploeg, al waren er wel een paar kansjes voor de bezoekers. In de 78e minuut zorgde spits Myron Boadu voor de 3-0. Op aangeven van Wijndal schoot hij de bal links binnen. AZ speelde de wedstrijd daarna eenvoudig uit.