Perez moet uit pits starten in Austin

Sergio Perez zal morgen de Grand Prix van de Verenigde Staten vanuit de pits aan moeten gaan vangen. De reden hiervoor is dat de Mexicaan in de tweede vrije training de oproep om naar de weegbrug te rijden gemist heeft.

In de Formule 1 is het gebruikelijk dat in trainingen en de kwalificatie af en toe een auto naar de weegbrug wordt geroepen om te kijken of de bolide op het vereiste minimum gewicht zit. Een computer bepaalt dit, waarna een coureur de auto aan moet bieden. Af en toe mist een coureur de rode pijl en rijdt deze door naar de eigen pitbox, zoals Perez deed. Zijn team Racing Point attendeerde de Mexicaan hierop en droeg hem op om voor de pitbox te wachten.

Perez negeerde de order en reed iets verder door, waarna een bandenstop uitgevoerd werd. Hierna werd de bolide alsnog op de weegbrug gezet. Het kwaad was echter al geschied, omdat de banden niet dezelfde waren als op het moment dat Perez langs de weegbrug reed. De regels schrijven in een dergelijk geval voor dat de coureur de race vanuit de pits aan moet vangen.

Omdat Perez al de maximale straf heeft ontvangen besloot Racing Point gelijk om maar wat onderdelen te wisselen. De bolide van de Mexicaan is nu uitgerust met een nieuwe krachtbron, turbo, MGU-H en MGU-K. Dit levert weliswaar een gridstraf op, maar omdat hij al uit de pits moet starten verandert er niets aan de situatie.