FOK! Wat een weer: af en toe zon

In het noordoosten komen nog perioden met regen voor, deze trekken naar het noordoosten weg. Het is verder wisselend bewolkt met af en toe zon en er komen enkele buien voor, vanmiddag vooral in het westen. Het is vrij zacht met maximumtemperaturen rond 14°C. De wind komt uit zuid tot zuidwest en is boven land matig, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig. In de middag neemt de wind toe naar matig tot vrij krachtig boven land, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 7 Bft. Langs de noordwestkust wordt de wind mogelijk enige tijd stormachtig, 8 Bft, met daarbij zware windstoten rond 80 km/uur. Later vanavond neemt de wind langzaam af.

In de nacht naar zondag zijn er wolkenvelden en valt er vooral in het zuidoosten en in het kustgebied af en toe regen. Het koelt af naar een graad of 8. De wind is zuidelijk en boven land matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard. In de loop van de nacht neemt de wind iets af.

Zondagochtend zijn er perioden met zon en is het overwegend droog. Van het zuiden uit raakt het bewolkt en in de middag en avond gaat het vooral in het midden en oosten regenen. De middagtemperatuur komt rond 12°C uit. Er staat aanvankelijk een matige, aan zee (vrij) krachtige zuidelijke wind. In de loop van de dag neemt de wind af naar zwak tot matig. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Utrecht cs by night
Utrecht cs by night

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.