Kastelijn en Iserbyt winnen Koppenbergcross

Yara Kastelijn heeft vrijdag de Koppenbergcross in het Belgische oudenaarde gewonnen. De Brabantse veldrijdster reed bijna de volledige wedstrijd aan de leiding. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door de Belg Eli Iserbyt.

Kastelijn is in vorm, dat bewees de 22-jarige renster afgelopen zondag met winst in Gavere. Vandaag nam ze in de eerste ronde de leiding in de wedstrijd. De enige concurrente die in de buurt kon blijven was Annemarie Worst, bergop moest de regerend Europees kampioene het echter afleggen tegen Kastelijn.

Na vier ronden kwam Kastelijn boven op de Koppenberg als winnares over de finish. Worst eindigde als tweede. De derde plaats was voor Kastelijn's ploeggenote Alice Maria Arzuffi.

Iserbyt maakte zijn favorietenstatus opnieuw waar. De 22-jarige veldrijder was ook in de Koppenbergcross de beste, al maakte hij het in de slotfase nog wel even spannend door een afgelopen ketting waardoor eerste achtervolger Tom Pidcock opnieuw aan kon sluiten.

Pidcock nam op het glibberige parcours vervolgens risico en viel aan in een afdaling. Hij reed enkele seconden weg bij Iserbyt, maar de Belg kon uiteindelijk toch weer aansluiten. De beslissing viel toen de Brit van fiets wisselde en Iserbyt dat niet deed. Iserbyt boekte zijn zevende zege van het seizoen. De talentvolle Pidcock finishte op plaats twee. De derde plaats was voor Michael Vanthourenhout.

Uitslag vrouwen
1. Yara Kastelijn (NED)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Alice Maria Arzuffi (ITA)
4. Eva Lechner (ITA)
5. Kaitlin Keough (USA)
6. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
7. Alicia Franck (BEL)
8. Ellen Van Loy (BEL)
9. Anna Kay (GBR)
10. Kata Blanka Vas (HUN)

Uitslag mannen
1. Eli Iserbyt (BEL)
2. Thomas Pidcock (GBR)
3. Michaël Vanthourenhout (BEL)
4. Toon Aerts (BEL)
5. Lars van der Haar (NED)
6. Tom Meeusen (BEL)
7. Corné Van Kessel (NED)
8. Tim Merlier (BEL)
9. Jens Adams (BEL)
10. Jim Aernouts (BEL)