Van der Poel keert zondag terug in het veldrijden

Na een succesvol seizoen in het wielrennen en op de mountainbike keert Mathieu van der Poel komende zondag in Ruddervoorde terug in het veldrijden. Het exacte programma van het 24-jarige multi-talent is nog niet bekend maar in november zal hij in ieder geval bij acht veldritten aan de start staan.

Na de Superprestige-wedstrijd in Ruddervoorde neemt Van der Poel een week later deel aan het Europees kampioenschap in Silvelle. In de Noord-Italiaanse plaats kan de Nederlander voor de derde opeenvolgende keer Europees kampioen worden. Na het EK volgen nog zes wedstrijden, waaronder de wereldbeker-wedstrijden in Tabor en Koksijde.

Ondanks dat Van der Poel in Ruddervoorde zijn rentree maakt wil hij direct voor de overwinning strijden. “Ja, ik wil er meteen winnen. Ik denk dat ik in het veld niet anders naar een wedstrijd kan toeleven dan met de intentie om te winnen", aldus Van der Poel. "Ik mis competitieritme en dat zal zondag zeker een item zijn. Vorig jaar stond ik aan de start met een specifieke voorbereiding op het veldritseizoen, dat is nu uiteraard anders. Ik zal toch enkele wedstrijden nodig hebben om weer naar mijn topniveau te kunnen groeien.”

De renner van Corendon-Circus is zich bewust van de sterke concurrentie: “Maar anderzijds is de concurrentie ook stevig. Ik heb de voorbije weken nauwlettend gevolgd en twee zaken vielen mij op: uiteraard dat Eli Iserbyt een enorme stap voorwaarts heeft gezet en bijgevolg de man van het moment is. Maar ook Tom Pidcock liet de laatste wedstrijden een ferme indruk na.”

Programma november

  • Superprestige Ruddervoorde (BEL) op zondag 3 november
  • EK veldrijden in Silvelle (ITA) op zondag 10 november
  • Jaarmarktcross Niel (BEL) op maandag 11 november
  • Wereldbeker Tabor (TSJ) op zaterdag 16 november
  • DVV Trofee Flandriencross Hamme (BEL) op zondag 17 november
  • Ambiancecross Wachtebeke (BEL) op zaterdag 23 november
  • Wereldbeker Koksijde (BEL) op zondag 24 november
  • DVV Trofee Urban Cross Kortrijk (BEL) op zaterdag 30 november