FC Den Bosch hard onderuit tegen IJsselmeervogels; ook Helmond Sport faalt

FC Den Bosch heeft dinsdag in de eerste ronde van de TOTO KNVB Beker een flater geslagen door te verliezen van de amateurs van IJsselmeervogels: 3-0. De ploeg van trainer Erik van der Ven kreeg in de eerste helft een flinke domper te verwerken gezien de rode kaart en een benutte penalty tegen en de club uit de Keuken Kampioen Divisie kon de schade nadien niet meer herstellen. Tegelijkertijd verloor Helmond Sport met 2-1 van GVVV.

IJsselmeervogels - FC Den Bosch 3-0
Leo Väisänen zorgde halverwege de eerste helft voor de ommekeer in de wedstrijd. De verdediger moest een foute pass van doelman Wouter van der Steen tenietdoen door aanvaller Danny van den Meiracker af te stoppen. Väisänen deed dit volgens de arbiter onreglementair en moest met rood van het veld.

De gegeven penalty werd vervolgens benut door Van den Meiracker zelf: 1-0. De thuisploeg wist in de tweede helft de voorsprong verder uit te breiden en de zege binnen te hengelen. Maikel de Harder zette de 2-0 op het scorebord, waarna Ahmed El Azzouti de 3-0 voor zijn rekening nam. IJsselmeervogels hoefde daarna geen goal meer te incasseren en mocht na negentig minuten juichen.

GVVV - Helmond Sport 2-1
Helmond boekte bijna twee weken geleden in de Keuken Kampioen Divisie tegen FC Dordrecht (1-2) de eerste uitoverwinning sinds 9 maart 2018, maar dat de Brabanders op vreemde bodem nog altijd kwetsbaar zijn, bleek vanavond wel weer in Veenendaal. GVVV deed weinig onder voor de eerstedivionist en kwam kort na de onderbreking op voorsprong via Berry Powel, die raak kopte uit een vrije trap van Wesley Goeman: 1-0. Een benutte strafschop van Tibeau Swinnen bracht Helmond Sport vervolgens nog wel op gelijke hoogte, maar zeven minuten voor tijd wist GVVV via Philips Ties toch weer toe te slaan.

FC Dordrecht - MVV Maastricht 3-1
Anass Achahbar begon bij Dordrecht in de basis en bewees na ruim twintig minuten spelen zijn waarde voor de Schapenkoppen . De voormalig Feyenoorder werd bereikt door Jordy Wehrmann, waarna hij van riante afstand doel trof: 1-0. Dordrecht kon echter niet lang genieten van zijn voorsprong, want MVV trok de stand via Thijmen Goppel nog in het eerste bedrijf gelijk. De gelijkmaker was op dat moment verdiend, want MVV klopte nadrukkelijk op de deur. Het bezoek had de overhand, maar wist dat in de tweede helft niet door te zetten en kreeg in de slotfase uiteindelijk uiteindelijk het deksel op de neus, door twee goals van Achahbar, die zo een hattrick voor zijn rekening nam.

Almere City - Go Ahead Eagles 1-3
Het Yanmar Stadion kreeg een vermakelijke eerste helft voorgeschoteld. Nadat beide teams elkaar in het eerste halfuur in evenwicht hadden gehouden, ontbrandde het duel in het laatste kwartier voor rust. James Efmorfidis bracht Almere City na 32 minuten voetballen op voorsprong met een geplaatst schot, maar dankzij doelpunten van Sam Beukema en Richard van der Venne leidde Go Ahead Eagles halverwege toch met 1-2. In de tweede helft stelde Go Ahead de overwinning veilig dankzij een doelpunt van Adrian Edqvist.