Roglic wil graag de Tour de France rijden

Na de bekendmaking van de parcoursen van de Tour de France en de Giro d'Italia begon het speculeren welke troeven wielerploeg Jumbo Visma in welke grote ronde zou gaan uitspelen. Met Steven Kruijswijk, Tom Dumoulin en Primoz Roglic heeft de Nederlandse ploeg drie absolute top klassementsrenners. Daarnaast beschikt de ploeg met Dylan Groenenwegen over één van de beste sprinters van de wereld, ook hij aast op een plekje in de Tour-ploeg.

Vuelta-winnaar Roglic is de eerste van de drie klassementsrenners die zijn voorkeur aangeeft. "De parcoursen van de Giro en de Tour zijn al bekend, maar ik heb ze nog niet goed kunnen bestuderen. Ik hou van beide rondes, maar ik denk dat ik in Frankrijk zal rijden", zo vertelt de Sloveen in de Spaanse krant Marca.

Roglic snapt zelf ook wel dat hij bij het samenstellen van zijn kalender mede afhankelijk is van zijn ploeggenoten. "Ik weet nog niet zeker wat het programma gaat zijn. We moeten het goed bestuderen op de bijeenkomsten die we straks hebben met de ploeg in Girona of Alicante."

Maar de keuze voor de Tour lijkt wel vast te staan voor de voormalig schansspringer. In de Spaanse krant blikt hij al vooruit naar de Ronde van Frankrijk zo lezen we op Wielerflits.nl. Voor Roglic is het wel een nadeel dat er slechts één tijdrit is in de Tour van 2020. "Dat is de twintigste etappe, de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles, waar ik grote verschillen kan maken. Ik zou het leuk vinden om daarna op het podium te staan. Ik zou graag de gele trui daar aantrekken en die dan in Parijs dragen. Toen ik zag dat ze de tijdrit op de laatste echte racedag hadden staan, was ik erg blij. Maar we moeten stap voor stap kijken. Ik heb de Tour nog maar twee keer gereden en moet nog voorzichtig zijn."

Roglic wil graag de Tour de France rijden (Pro Shots / Zuma Press)
Roglic wil graag de Tour de France rijden (Pro Shots / Zuma Press)