Verstappen: "Gezien de omstandigheden goede race"

Het raceweekend in Mexico verliep niet zoals Max Verstappen gehoopt had. Eerst moest de Nederlander afstand doen van de pole position na het negeren van een gele vlag, een dag later verliep de race alles behalve soepel.

"We hebben het beste ervan gemaakt. Het is natuurlijk niet waar we wilden finishen, maar gezien de omstandigheden was het alsnog een goede race", zo vatte de Red Bull-coureur de race samen op Verstappen.nl.

"De start was goed, alleen kwam Hamilton buitenom en ging hij heel diep in bocht twee. Ik kon nergens meer naar toe. Als ik had ingestuurd, zat ik in zijn zijkant, dus ik moest door het gras en ik verloor wat posities. Daarna haalde ik Valtteri in bij de hairpin. Ik denk dat hij met zijn voorvleugel mijn achterband raakte en daarna moest ik dus een hele ronde met een lekke band rijden, waarmee je heel veel tijd verliest. Ik heb een éénstopper moeten doen met 65 rondes op dezelfde banden, terwijl we eigenlijk een tweestopper hadden willen doen. De degradatie was uiteindelijk iets beter dan verwacht, dus vooraan deden ze ook een éénstopper, maar mijn éénstopper was wel heel lang", aldus Verstappen terugblikkend op de race in Mexico.

"Ik moest bij het inhalen vaak door het vuil, waarmee ik wel twee seconden per ronde verloor. Ik moest soms van ver inhalen of op een rare plek en dan verloor ik weer wat grip. Maar op een gegeven moment ging het best goed en waren de rondetijden ook prima ten opzichte van de anderen. Alleen als je zo lang door moet rijden op één set banden is er op een gegeven moment geen rubber meer op de band", zo rondde de Nederlander zij analyse van de race af.

Verstappen: "Gezien de omstandigheden goede race" (Pro Shots / Action Images)
Verstappen: "Gezien de omstandigheden goede race" (Pro Shots / Action Images)