Politie zoekt getuigen van gewapende woningoverval Arnhem

Gewapende mannen hebben gisteravond rond 22.30 uur een woning aan de Stadhoudersstraat in Arnhem overvallen. Een 46-jarige man is daarbij mishandeld. De politie is een onderzoek gestart naar de verdachten en is op zoek naar getuigen en camerabeelden uit de omgeving.

De 46-jarige Arnhemmer wilde net de woning uit gaan, toen de drie mannen op de stoep stonden en hem naar binnen dwongen. Daarbij werd de man mishandeld. Hij moest naar het ziekenhuis om aan zijn verwondingen behandeld te worden. De bewoonster was op dat moment boven, maar kwam op het geluid beneden af. Ook zij werd door de overvallers mishandeld, maar liep gelukkig geen verwondingen op. Vlak daarna gingen de overvallers er vandoor, het is nog onbekend of er buit is gemaakt.

Uit het eerste onderzoek zijn inmiddels een paar dingen bekend. De politie hoopt dat mensen in de buurt iets hebben gezien of camera’s hebben waarop iets te zien is.

Vluchtroute
De mannen zijn de woning uit gevlucht in de richting van de Heemskerckstraat. Daar zijn ze in een donkere auto gestapt. Vervolgens zijn ze via de Broekstraat weer naar de Stadhoudersstraat gereden. Na de overval zijn ze gezien bij het daar gelegen speeltuintje.

Gemaskerde verdachten
Uit verschillende verklaringen is duidelijk geworden dat het om meerdere verdachten gaat, de politie kan nog niet uitsluiten of het om twee of drie verdachten gaat.

De verdachten hadden hun gezicht afgedekt, mogelijk met een bivakmuts of een panty. Verder is bekend dat er twee negroïde mannen zijn gezien van begin 20 jaar en ongeveer 1.75 meter lang. De mannen waren donker gekleed en een van hen had een zwart tasje met een rood accent.

De politie vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Eventele camerabeelden kunnen met de politie via het tipformulier worden gedeeld.