SkiŽr Pinturault begint seizoen met winst

Alpineskiër Alexis Pinturault heeft het World Cup-seizoen bij de mannen geopend met winst. In het Oostenrijkse Sölden kregen de mannen zondag een reuzenslalom voor de kiezen, een dag nadat de vrouwen de winter al openden.

In de eerste run was Pinturault al de snelste, maar het verschil met zijn Franse landgenoot Mathieu Faivre was met 0,02 seconden minimaal. De jonge Zwitser Marco Odermatt gaf ook maar 0,33 seconden toe, waarmee hij vlak voor de Sloveen Zan Kranjec en de ietwat verrassende Canadees Erik Read stond.

Read hield het niet helemaal vol in de tweede run, waarin de jonge Noor Lucas Braathen van de 23e naar de 6e plek steeg. Kranjec pakte de snelste tijd en zag Odermatt tien plekken inleveren, waarna Faivre een kleine tiende onder de tijd van de Sloveen dook. Pinturault was de laatste en hij maakte indruk: hij pakte behoorlijk wat tijd en won met 0,60 seconden voorsprong de eerste wedstrijd na het tijdperk-Hirscher.

Maarten Meiners kwam niet in de buurt van een plekje in de top-30, wat een startbewijs voor de tweede run op zou leveren.

Skiër Pinturault begint seizoen met winst (Pro Shots / Imago)
Skiër Pinturault begint seizoen met winst (Pro Shots / Imago)