AmmermŁller pakt Porsche Supercup-titel

Op het Autodromo Hermanos Rodriguez in Mexico-Stad is de voorlaatste race van het seizoen in de Porsche Supercup verreden. In het bijprogramma van de Formule 1 staan dit weekeinde twee races op het programma, in plaats van de gebruikelijke één; zaterdag én zondag.

Kampioenschapsleider Michael Ammermüller vertrok vanaf poleposition en wist na een kort, maar pittig gevecht met Ayhancan Güven de leiding te pakken. Dylan Pereira en Mikkel Pedersen, vierde en vijfde op de grid, kwamen met elkaar in de clinch en konden wat betreft een goed resultaat inpakken. Tio Ellinas nam de derde plek in beslag, voor Ammermüller's voornaamste rivalen Julien Andlauer en Larry ten Voorde.

De als negende vertrokken Ten Voorde ging al snel voorbij aan Andlauer en opende de aanval op Ellinas, waarbij de Cyprioot zijn plek met hand en tand verdedigde. Daarbij verslikte Ten Voorde zich echter in Andlauer, die een aanval van Jaap van Lagen af kon slaan en plek vier terug kon pakken. Met pijn en moeite kon Ten Voorde plek vier weer terugpakken, maar dat kostte hem wel een stukje van het chassis van zijn Porsche.

Andlauer werkte zich wel weer terug langs Ten Voorde, maar de podiumposities kwamen niet meer in gevaar. Ammermüller pakte de winst en daarmee de titel, Güven en Ellinas completeerden het podium, voor Andlauer, Ten Voorde en Van Lagen.