Uitslag Willem II - RKC Waalwijk

Willem II heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk winnend weten af te sluiten. De Tilburgers versloegen RKC dat nog altijd op de eerste overwinning van dit seizoen wacht, met 2-1 na een boeiend begin van de eerste helft.

Willem II was de sterkere ploeg in het begin van de wedstrijd en de ploeg kwam in de elfde minuut verdiend op voorspong. Freek Heerkens verlengde knap met zijn hoofd de indraaiende vrije trap van Mike Trésor Ndayishimiye. Drie minuten later was de voorsprong verdubbeld. Pol Llonch draaide goed weg in de zestien meter en schoot de bal feilloos in de hoek van de goal. In de 20e minuut deed RKC iets terug: Stanley Elbers jaagde de bal hard in de korte hoek boven Timon Wellenreuther. In het vevolg van de eerste helft was het Willem II die het initiatief in handen had en RKC kwam een paar maal goed weg, maar gescoord werd er niet meer in de eerste helft.

Aan het begin van de tweede helft was het bijna 3-1. RKC-doelman Etienne Vaessen wist de inzet van Mike Trésor Ndayishimiye nog net te stoppen. Willem II controleerde ook nu de wedstrijd en was op jacht naar een derde treffer. RKC had juist moeite om de bal in de ploeg te houden. In de 62e minuut was het toch RKC met een grote kans op de gelijkmaker. Uit een hoekschop kopte Juriën Gaari echter over. Naarmate de tweede helft vorderde was het de thuisploeg die verslapte, terwijl RKC sterker werd. Zo kon Dylan Vente bijna de gelijkmaker scoren, maar zijn schot werd geblokt. In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.