MLB: één homerun en veel honkslagen in game 3 World Series

Houston Astros heeft de spanning teruggebracht in de World Series. Nadat ze de eerste twee wedstrijden verloren van de Washington Nationals werd de derde wedstrijd in de best-of-seven serie gewonnen. In Washington wonnen de Astros met 4-1.

Nadat topwerpers Gerrit Cole en Justin Verlander veel moeite hadden met de slagploeg was het afgelopen nacht de beurt aan Zack Greinke. De 36-jarige werper kreeg in de 4.2 innings die hij gooide zeven honkslagen tegen, maar alleen in de vierde inning wist de thuisploeg te scoren.

Op het moment dat de thuisploeg de eerste run scoorde stond het al 0-2 voor de Houston Astros. Zowel in de tweede als de derde inning hadden de Astros één run gescoord. Later in de wedstrijd wisten de Astros ook in de vijfde en zesde inning één run te scoren, met een homerun van Robinson Chirinos in de zesde inning. De bullpen van de Astros hield de de slagploeg van de Washington Nationals prima onder controle met maar twee honkslagen in iets meer dan vier innings. Alleen in zesde inning kwamen de Astros even in de problemen nadat Brad Peacock twee vrije lopen weggaf, maar zijn collega werper Will Harris loste dat vervolgens uitstekend op.

Door de overwinning van de Astros is de stand in de best-of-seven serie nu 2-1 in het voordeel van de Washington Nationals. Aankomende nacht staat de vierde wedstrijd op het programma in de World Series.