Autoverhuurbedrijven willen minderminderminder Marokkanen en Turken

Steeds minder autoverhuurbedrijven gaan in zee met huurders van Marokkaanse of Turkse afkomst. De schrik zit er bij de verhuurders goed in na een groot aantal negatieve berichten in de media over, inmiddels beruchte, trouwstoeten. Daarnaast lijken deelnemers aan de trouwstoeten steeds vaker betrokken bij ongelukken en verkeersovertredingen.

Een autoverhuurder uit Maasdijk zegt in dagblad AD zelf alleen maar ellende, gedoe en gezeur te krijgen en hij wil dan ook niet meer in zee gaan met dit soort gasten die auto's willen huren om te toeren tijdens een bruiloft.

"Levensgevaarlijk", vindt hij het weggedrag van de huurders. "Ze bepalen zelf de regels." Toch is er één voorwaarde waarop Marokkanen of Turken auto's bij hem mogen huren. "Alleen met onze eigen chauffeurs."

Een andere luxe-autoverhuurder denkt na over de gevolgen van zware blikschade aan zijn Rolls Royce of dure Mercedes. "Stel je voor dat de auto de volgende dag verhuurd is aan een ander bruidspaar. Een nachtmerrie."

In Rotterdam liep het te vaak uit de hand en geldt vanaf 2020 een meldplicht voor bruidsstoeten. Voorlopig is Rotterdam stad de enige in Nederland met een meldplicht. Den Haag denkt er over na, maar neemt nog geen beslissing.