Leicester boekt grootste uitzege ooit in Premier League

Leicester City heeft vrijdagavond de grootste uitoverwinning in de historie van de Premier League geboekt. De ploeg van manager Brendan Rodgers won met maar liefst 0-9 van Southampton. Het is een evenaring van het Premier League-record van Manchester United, dat in 1995 thuis met 9-0 van Ipswich Town won.

Al in de tiende minuut kwam Leicester City op voorsprong via Benjamin Chilwell. Twee minuten na de openingsgoal moest Southampton met tien man verder na een rode kaart van Ryan Bertrand. Op advies van de VAR kreeg de verdediger een rode kaart na een sliding met gestrekt been.

Na de rode kaart liep de score snel op. Bij rust stond het al 5-0 voor de bezoekers via doelpunten van Youri Tielemans, twee keer Ayoze Pérez, Jamie Vardy. Na rust ging Leicester City vrolijk door met scoren. Pérez maakte zijn derde goal en ook Vardy wist drie te scoren deze wedstrijd. Ook James Maddison was trefzeker in de tweede helft voor the Foxes, waardoor de eindstand 0-9 was en daarmee de grootste uitoverwinning boekte in de Premier League.

Ayoze Perez scoort de 4-0. (PRO SHOTS/Action Images)