Uitslag FC Twente - FC Emmen

FC Twente heeft na vier nederlagen op rij weer eens gewonnen. In het thuisduel tegen FC Emmen won FC Twente met 4-1.

Bij rust stond het al 3-0 voor FC Twente via twee doelpunten van de Slowaakse spits Haris Vuckic. Lindon Selahi maakte de andere treffer voor rust. Vroeg in de tweede helft deed Emmen iets terug via Keziah Veendorp, maar dichter kwam de uitploeg niet. In de slotfase werd het 4-1 uit een benutte strafschop van Aitor Cantalapiedra. In eerste instantie miste de Spanjaard de penalty, maar hij mocht die overnemen omdat de keeper van Emmen te vroeg van de lijn was en bij zijn tweede poging was het wel raak vanaf elf meter.

FC Twente klimt met de zege naar de tiende positie. FC Emmen blijft de nummer veertien van de ranglijst, met 5 punten minder dan de tegenstander uit Enschede.

FC Twente

4 - 1

FC Emmen

24' Vuckic
 30' Vuckic
 42' Selahi
 88' Cantalapiedra(pen)