FOK! Wat een weer: Code geel in het waddengebied

Met name in de noordwestelijke helft is veel bewolking aanwezig, in het uiterste noordwesten kan er lichte regen vallen. Elders is het droog en met name in het zuidoosten is de zon in de loop van de ochtend ook te zien. In de avond breidt een gebied met regen zich uit over de (noord)westelijke helft van het land. In het zuidoosten blijft het nog de hele avond droog.

Met maximumtemperaturen van 16°C op de Wadden tot 19°C in het zuidoosten wordt het zacht. De zuid- tot zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6-7 Bft. Langs de noordwestkust kan de wind vanochtend nog stormachtig zijn, 8 Bft, met kans op zware windstoten rond 80 km/uur. Voor het waddengebied en de Noord-Hollandse kust is dan ook code geel afgegeven. In de loop van de ochtend gaat de wind liggen. 

Komende nacht nacht is er veel bewolking en trekt het gebied met regen van noordwest naar zuidoost over het land. In de loop van de nacht bereiken opklaringen het noordwesten. De minimumtemperatuur ligt tussen 8°C en 13°C, het warmst in het zuidoosten. De wind is aanvankelijk zuidwest en matig. In het westen is de wind noordwest en aan de kust vrij krachtig tot krachtig. In de loop van de nacht draait de wind overal naar noordwest.

Morgenochtend is er in de zuidoostelijke helft van het land nog veel bewolking aanwezig en valt er in het zuidoosten nog regen. De regen trekt in de loop van de ochtend naar het oosten weg. In de middag is het overal wisselend bewolkt en droog. In de avond kan er op de Wadden een bui voorkomen. De middagtemperatuur ligt rond de 12°C. De wind is west tot noordwest en matig, aan zee vrij krachtig en in het Waddengebied krachtig. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

Het was grijs in Rotterdam vandaag  (Foto: FOK!)
Het was grijs in Rotterdam vandaag (Foto: FOK!)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.