AZ walst over Astana heen

AZ heeft zijn derde duel in de groepsfase van de Europa League gewonnen. Na twee gelijkspellen werd vanavond met 6-0 eenvoudig gewonnen van FC Astana.

Zoals vooraf werd verwacht was het AZ dat in de beginfase veelal aan de bal was en Astana die zich terug trok. In de zesde minuut was Ron Vlaar dichtbij een doelpunt, maar hij kopte de bal net naast na een corner. Ook naarmate de wedstrijd vorderde was het AZ die het meeste balbezit had, maar de defensie van Astana stond als een huis. In de 26e minuut waren de bezoekers voor het eerst gevaarlijk. Na een corner kwam de bal bij de tweede paal. Verdediger Beysebekov schoot de bal maar net over de kruising.

In de 31e minuut waren de Alkmaarders dicht bij de 1-0.  Wijndal haalde vanaf de zijkant uit. De bal toucheerde Eric nog en belandde uiteindelijk op de lat. In de 39e minuut kwam AZ alsnog op voorsprong nadat de Alkmaarders een penalty kregen vanwege hands in de zestien meter. En wie anders dan Toon Koopmeiners benutte de strafschop. Vier minuten later verdubbelde Myron Boadu de voorsprong door van dichtbij raak te schieten. 2-0 was ook de ruststand.

Myron Boadu, de maker van de 2-0 in actie (Foto:Pro Shots/Kay In't Veen)

In de tweede helft zocht Astana wat meer de aanval. Shomko kwam met een gevaarlijke voorzet, maar voordat een Astana-speler erbij kon, pakte Bizot de bal klemvast. Toch bleef AZ de betere ploeg met kansen voor onder meer Boadu en tweemaal Idrissi. In de 77e minuut werd de wedstrijd definitief beslist. Calvin Stengs schoot de bal van dichtbij binnen. In de 83e minuut maakte Koopmeiners zijn tweede goal van de avond, en wederom via een strafschop. En het leek op prijsschieten want even daarna werd het 5-0. Invaller Sugawara kreegde bal gelukkig mee, maar rondde prima af. En Ousamma Idrissi wilde ook nog een doelpunt meepakken en vlak voor tijd bepaalde hij de eindstand op 6-0.

AZ

6 - 0

FC Astana

39' Koopmeiners(pen)
43' Boadu
77' Stengs
83' Koopmeiners(pen)