Politie zoekt getuigen van dodelijk schietincident Amsterdam

Vanmiddag om 15.45 uur heeft er een ernstig schietincident plaatsgevonden in een pizzeria aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West. Daarbij zijn in de eerste instantie twee personen ernstig gewond geraakt. Eén van de slachtoffers is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis.

Het andere slachtoffer, de uitbater van het restaurant, is ondanks een reanimatiepoging ter plaatse overleden aan zijn verwondingen. Het betreft hier de 49-jarige Goran Savic. De recherche doet ter plaatse onderzoek en is bezig met het veilig stellen van eventuele sporen en het horen van de eerste getuigen.

Op de Admiraal de Ruijterweg is het vermoedelijke vluchtvoertuig aan de kant gezet door de politie. Daarbij heeft een politieagent een waarschuwingsschot gelost. Bij deze actie is één verdachte aangehouden. Zijn betrokkenheid bij het schietincident  wordt onderzocht.

Op het moment van het dodelijke schietincident waren er veel mensen aanwezig op het Hugo de Grootplein. De recherche is dan ook dringend op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben. Ook wanneer mensen beelden hebben van voor, tijdens of na het schietincident ontvangt de politie die graag. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.