Hosking wint slotrace in WorldTour, Vos derde en wint het eindklassement

De Australische Chloe Hosking heeft de Tour of Guangxi op haar palmares gezet. Bij de mannen is deze Chinese wedstrijd een rittenwedstrijd, maar voor de vrouwen is het een eendagskoers.

Lange tijd reed Yixian Pu voorop. De Chinese nam een voorsprong van vijf minuten, maar nadat het peloton versnelde werd ze al snel teruggehaald door het peloton. In de wedstrijd van 145 zat op veertig kilometer van het eind ook nog helling in het parcours en daar probeerde Ashleigh Moolman in dienst voor kopvrouw Marianne Vos om het peloton flink uit te dunnen. Daar slaagde de Zuid-Afrikaanse ook in, maar door het vlakke stuk daarna wisten een hoop rensters terug te keren.

De wedstrijd werd dan ook beslist in een massasprint en daarin ging Vos al vroeg aan. De Nederlandse moest bij de vijftien eindigen om de WorldTour bij de vrouwen op haar naam te schrijven en daar slaagde de Nederlandse van CCC - Liv ruim in. Ze werd uiteindelijk derde.

De winst in China ging naar de snelle Australische Chloe Hosking. Ze won de sprint voor de Canadese Alison Jackson. Voor Hosking was het haar vijfde zege van het seizoen, maar komt ze niet in de buurt van Marianne Vos, die dit seizoen negentien zeges boekte dit jaar en daarmee de zegekoning is bij de vrouwen.