FOK! Wat een weer: code geel: dichte mist in Friesland en Noord-Holland

In de Kop van Noord-Holland en het zuidwesten van Friesland komt momenteel plaatselijk dichte mist voor met een zicht van minder dan 200 meter. In de loop van de ochtend lost de mist op. In het midden en zuiden van het land is het bewolkt en nevelig en in het zuiden valt lokaal lichte regen. In het noorden van het land zijn er opklaringen en komt lokaal (dichte) mist voor. De temperatuur loopt uiteen van 4°C lokaal in het noorden tot 10°C in het zuiden en zuidoosten onder de bewolking. Er staat een zwakke wind uit uiteenlopende richtingen.

Overdag kan er in het noorden tot het einde van de ochtend (dichte) mist voorkomen. Verder zijn er nog enkele wolkenvelden, maar in de loop van de dag komt van het zuiden uit de zon op steeds meer plaatsen tevoorschijn. De maxima lopen uiteen van 14°C op de wadden tot lokaal 19°C in Limburg. De matige wind komt eerst uit oost tot noordoost, maar draait in de loop van de dag naar oost tot zuidoost.

In de nacht naar donderdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af en blijft het zo goed als droog. De minimumtemperatuur bedraagt ongeveer 12°C bij een zwakke tot matige zuidoostenwind.

Donderdag overdag zijn er perioden met zon, maar ook velden met hoge bewolking. In de loop van de dag neemt de bewolking van het westen uit toe, maar waarschijnlijk kan pas in de avond wat regen vallen. Het wordt erg zacht voor de tijd van het jaar met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 16°C in het noorden tot 20°C in het zuidoosten. De wind draait in de loop van de dag van zuid naar zuidwest en neemt dan toe naar matig boven land en (vrij) krachtig langs de kust. (Bron: KNMI)


Meer weer op FOK!

De lucht gisteravond boven Purmerend. (Foto: spylacopa_68 )
De lucht eergisteravond boven Purmerend. (Foto: spylacopa_68 )

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.