Gaviria boekt zijn tweede ritzege in Tour of Guangxi

Fernando Gaviria heeft zijn tweede ritzege te pakken in de Gree-Tour of Guangxi. De snelle Colombiaan was duidelijk de snelste in de vijfde rit voor Pascal Ackermann, die voor de derde keer deze ronde genoegen moest nemen met een tweede plaats. De leiderstrui van Enric Mas kwam deze rit niet in gevaar.

Na de koninginnenrit van zondag was het in de Tour of Guangxi weer een vlakke rit. Ditmaal ging het van Liuzhou naar Guilin over meer dan 200 kilometer. Lange tijd reed er een kopgroep van vier vooruit, maar de sprintersploegen samen met de ploeg van de leider controleerde alles, waardoor het voor de vierde maal deze ronde een massasprint werd.

In die massasprint was ditmaal Gaviria duidelijk de snelste. De Colombiaanse sprinter van UAE Emirates was in de sprint na 212 kilometer duidelijk de snelste voor de Duitser Ackermann. Matteo Trentin moest opnieuw genoegen nemen met een derde plaats, in de andere massasprints werd de Italiaan ook steeds derde.

Mas blijft met nog één etappe te gaan aan de leiding in het algemeen klassement, De Spanjaard van Deceuninck - Quick Step heeft een voorsprong van vijf seconden op Daniel Felipe Martínez.