Murray maakt comeback compleet met titel in Antwerpen

Andy Murray heeft voor het eerst in twee jaar en acht maanden weer een ATP-titel veroverd. In Atwerpen won de 32-jarige Schot het European Open door in de finale in drie sets te winnen van Stan Wawrinka: 3-6, 6-4, 6-4.

De twintigste editie van Murray - Wawrinka leek eenvoudig te gaan naar de Zwitser. Wawrinka kwam met 6-3, 3-1 voor en leek hard op weg naar de zege in Antwerpen. Murray knokte zich echter weer terug in de wedstrijd, mede doordat Wawrinka slechter ging serveren.

De Schot won de tweede set met 6-4, maar in de derde set keek Murray tot tweemaal toe tegen een break achterstand aan. Ook nu kwam hij weer terug in de set en in de tiende game brak hij voor derde keer deze set door de service van Wawrinka heen en won zo het toernooi in Antwerpen.

Begin 2019 hing de carrière van Murray aan een zijden draadje, maar na een heupoperatie knoopt hij nu weer aan met toernooiwinst. Zijn laatste zege was van begin 2017 in Dubai. Door de zege stijgt Murray een kleine 200 plaatsen op de wereldranglijst en is nu de nieuwe nummer 127 van de wereld.