Uitslag AZ - sc Heerenveen

AZ heeft zijn tweede nederlaag dit seizoen in de Eredivisie geleden. sc Heerenveen was met 2-4 te sterk voor de Alkmaarders.

In de zevende minuut was het Heerenveen dat op voorsprong kwam. Joey Veeran legde de bal uit een hoekschop op het hoofd van Sven Botman. De huurling van Ajax kopte de bal binnen. Na de 0-1 kwamen de Friezen geruime tijd niet in de problemen en loerde ze op een gaatje in de defensie van AZ. In de 21e minuut waren de Alkmaarders bijna bij de gelijkmaker aar De Wit volleerde de bal net naast. Tien minuten daarna volgde alsnog de 1-1. Koopmeiners legde de bal uit een corner op het hoofd van Vlaar die een leeg doel voor zich zag en raak kopte. AZ kon niet lang van de gelijkmaker geieten, want een paar minuten later schoof middenvelder Rodney Kongolo de bal vanaf de rand van het strafschopgebied langs Bizot. Op slag van rust leek Heerenveen de wedstrijd te beslissen nadat Jens Odgaard de 1-3 maakte.

AZ leek beter uit de kleedkamer te zijn gekomen dan Heerenveen. In de 48e minuut werd het 2-3 nadat Stengs  Warner Hahn in de korte hoek verraste. Niet lang daarna was De Wit dichtbij de gelijkmaker, maar faalde. In de 63e minuut kwam Heerenveen op 2-4 nadat AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners een inzet van Rodney Kongolo niet meer van de lijn af kon halen. Na de 2-4 leek AZ het te hebben opgegeven. Het kwam nog tot weinig kansen en ze konden het de Friezen niet echt lastig maken.

AZ

2 - 4

sc Heerenveen

31' Vlaar
48' Stengs
  7' Botman
36' Kongolo
45+3' Odgaard
63' Koopmeiners e.d.

Gele kaart: De Wit, Hatzidiakos, (AZ), Floranus, (sc Heerenveen)

Arbiter: Kuipers